Home » , , , , , , , » Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl



 Είναι η πρώτη ταινία της Walt Disney Pictures με χαρακτηρισμό καταλληλότητας «Κ-13» (όλες οι προηγούμενες παραγωγές της εταιρείας ήταν «Κατάλληλες για Όλους»). Η ιστορία ακολουθεί τον σιδηρουργό Γουίλ Τέρνερ και τον καπετάνιο Τζακ Σπάροου στην προσπάθειά τους να σώσουν την Ελίζαμπεθ Σουάν από το καταραμένο πλήρωμα του Μαύρου Μαργαριταριού και του καπετάνιου του, Μπαρμπόσα.

 Η ταινία συγκαταλέγεται και στις περιπέτειας, αλλά και στις φαντασίας και είναι παραγωγής 2003 που διαδραματίζεται στην Καραϊβική στις αρχές του 18ου αιώνα. Βασίστηκε στην ομώνυμη ατραξιόν των θεματικών πάρκων της Ντίσνεϋλαντ.

 Στις αρχές της δεκαετίας του '90, οι σεναριογράφοι Τεντ Έλιοτ και Τέρι  Ρόσιο σκέφτηκαν ένα υπερφυσικό σενάριο ώστε να επαναφέρουν το είδος των πειρατικών ταινιών. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ εξέφρασε ενδιαφέρον να σκηνοθετήσει, με τους Μπιλ Μάρεϊ, Στιβ Μάρτιν ή Ρόμπιν Ουίλιαμς να ενσαρκώνουν τον Τζακ Σπάροου. Η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό για να έρθει ο Τζέι Γουόλπερτ το 2001 και να γράψει ένα σενάριο εμπνευσμένο από τα σκηνικά της Ντίσνευλαντ και τον Τζόνυ Ντεπ να πρωταγωνιστή ως Τζακ Σπάροου. Ο ρόλος του Τζακ Σπάροου γράφτηκε ειδικά για τον Χιού Τζάκμαν, αλλά επειδή ο Τζάκμαν τότε δεν ήταν ευρύτερα γνωστός, το στούντιο αποφάσισε να δώσει τον ρόλο στον Τζόνι Ντεπ, ο οποίος αποφάσισε να αλλάξει τον ρόλο και να τον φέρει στα μέτρα του. 

 Τεράστια εισπρακτική επιτυχία με πολλούς αξιόλογους ηθοποιούς και σκηνικά που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα των εσωτερικών γυρισμάτων του Hollywood που στην Ελλάδα, η ταινία έκοψε 520.000 εισιτήρια πανελλαδικά και ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία για την σεζόν 2003-2004.




Director: Gore Verbinski  Writers: Ted Elliott (screen story), Terry Rossio (screen story), Stars: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom

π.

Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger