Rise of the Planet of the Apes

 Η 20th Century Fox μας παρουσίασε στις 5 Αυγούστου του 2011 μία ταινία που φέρνει πολλές μνήμες από τα παλιά. Είναι πλέον σύνηθες και δεδομένο λόγω έλλειψης φαντασίας, ότι τα "remake" επιτυχημένων ταινιών θα έχουν μεγάλη απήχηση. Στην περίπτωση βέβαια της συγκεκριμένης ταινίας υπάρχει ένα άλλο φαινόμενο το οποίο αν είχε όνομα θα ήθελα να λέγεται "Φαινόμενο Star Wars" ή "Φαινόμενο Lucas", και αυτό γιατί πρόκειται όχι για μία ανακατασκευασμένη ιδέα αλλά για την αρχή του έργου 30 χρόνια μετά.

 Η ταινία "Conquest of the Planet of the Apes" (1972) ήταν η πρώτη από την σειρά ταινιών και αποτέλεσε έμπνευση για την συνέχεια, με το τελικό αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει θα έλεγα, καθώς βραβεύτηκε και σκηνοθετικά (Saturn Awards) και ως προς τα εφέ της (Oscar).

 Η γενικότερη ιδέα της ταινίας αφορά ένα πλανήτη κυριευμένο από μία γενιά πιθήκων πολύ πιο αναπτυγμένη νοητικά από τον μέσο άνθρωπο, χωρίς όμως την απουσία της βίαιης συμπεριφοράς της ζούγκλας και του ζωώδες ενστίκτου. Η ταινία του 2011 πραγματεύεται την αρχή της επανάστασης των πιθήκων και βεβαίως τους λόγους.

 Προσωπικά είναι από τις λίγες ταινίες με οσκαρική βράβευση που θα στηρίξω χωρίς φόβο και πάθος. Η σκηνοθεσία είναι πολύ καλή και τα εφέ πραγματικά είναι τέλεια. Ο πρωταγωνιστής James Franco για μένα είναι από τους πολύ ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, που μετά την συμμετοχή του στις ταινίες "Spiderman" αργά και σταθερά βάζει γερά θεμέλια στην καριέρα του και εν έτη 2013 θα πρωταγωνιστεί στο διαχρονικό παραμύθι με τον μάγο του Οζ, "Oz the Great and Powerful"



Director: Rupert Wyatt Writers: Rick Jaffa, , Stars: James Franco, , Freida Pinto


π.
  
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger