The Dark Knight

 Η ταινία είναι βασισμένη στο χαρακτήρα Μπάτμαν της DC Comics και αποτελεί συνέχεια του Batman Begins (2005) και τη δεύτερη προσθήκη στη σειρά ταινιών Μπάτμαν σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν. Ο Κρίστιαν Μπέιλ επαναλαμβάνει το ρόλο του ως Μπρους Γουέιν/Μπάτμαν ενώ επιστρέφουν και οι Μάικλ Κέιν στο ρόλο του Άλφρεντ Πένιγουορθ, Γκάρι Όλντμαν στο ρόλο του Τζέιμς Γκόρνον και Μόργκαν Φρίμαν στο ρόλο του Λούσιους Φοξ. Στο καστ προστίθενται ο Χιθ Λέτζερ στο ρόλο του Τζόκερ, ο Άαρον Έκχαρτ στο ρόλο του Χάρβεϊ Ντεντ/Διπρόσωπου και η Μάγκι Τζίλενχαλ, η οποία αντικαθιστά την Κέιτι Χολμς στο ρόλο της Ρέιτσελ Ντοζ.

 Μόλις ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που ο Μπάτμαν κατάφερε πρώτον να εξολοθρεύσει τον Ρα'ς Αλ Γκουλ και το σχέδιό του να καταστρέψει την Γκόθαμ και δεύτερον να νικήσει το Δόκτoρ Τζόναθαν Κρέιν ή αλλιώς Το Σκιάχτρο, ο οποίος ήθελε να γεμίσει την πόλη με φονικές τοξίνες. Ο Μπάτμαν προσπαθεί ακόμα να επαναφέρει την τάξη στην Γκόθαμ, μαζί με τη βοήθεια του Επιθεωρητή Τζέιμς Γκόρντον και του πρόσφατα διορισμένου Γενικού Εισαγγελέα Χάρβεϊ Ντεντ. Αλλά μια καινούρια απειλή χτυπάει την Γκόθαμ. Ο Σκοτεινός Ιππότης αντιμετωπίζει έναν ψυχοπαθή εγκληματία που ονομάζεται Τζόκερ και θα προσπαθήσει να σταματήσει τον ίδιο και τα σατανικά σχέδιά του.

 Η έμπνευση του Νόλαν για την ταινία ήταν η πρώτη εμφάνιση του Τζόκερ στα κόμικς το 1940, αλλά και η σειρά κόμικς του 1996 Batman: The Long Halloween, στην οποία επανεφευρίσκεται η προέλευση του Διπρόσωπου. Η ταινία γυρίστηκε κυρίως στο Σικάγο.  Aφού είχε ολοκληρώσει τις σκηνές του για την ταινία, ο Χιθ Λέτζερ πέθανε από τοξικό συνδυασμό φαρμάκων, γεγονός που προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον κοινού και Τύπου. Πριν επιβεβαιωθεί ότι ο Χιθ Λέτζερ πήρε το ρόλο του Τζόκερ τον Ιούλιο του 2006, οι Πολ Μπέτανι, Άντριεν Μπρόντι, Στιβ Καρέλ και Ρόμπιν Γουίλιαμς εξέφρασαν ενδιαφέρον να υποδυθούν το ρόλο. Ωστόσο ο Νόλαν ήθελε να συνεργαστεί με τον Λέτζερ σε αρκετά πρότζεκτ στο παρελθόν και ήταν σύμφωνος στη χαοτική ερμηνεία που ήθελε να δώσει ο Λέτζερ στο χαρακτήρα. Ο Χιθ Λέτζερ κέρδισε πάνω από 20 βραβεία υποκριτικής. Η ίδια η ταινία έλαβε 8 υποψηφιότητες για Όσκαρ, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της ταινίας Ντικ Τρέισι με τις περισσότερες υποψηφιότητες που έλαβε ποτέ ταινία βασισμένη σε κόμικ. Κέρδισε δύο βραβεία: β' ανδρικού ρόλου και μοντάζ ηχητικών εφέ. Ο Λέτζερ είναι ο πρώτος ηθοποιός που κερδίζει το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου μετά θάνατον και ο δεύτερος ηθοποιός, μετά τον Πίτερ Φιντς o οποίος βραβεύτηκε με το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Το Δίκτυο (Network, 1976) που κερδίζει Όσκαρ υποκριτικής.




 
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger